Korenfestival - Poortersfeesten Purmerend

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Korenfestival

Artiesten
Tim v.d. Heuvel en Evalien Brinkman organiseren weer een prachtig korenfestival voor de Poortersfeesten.
De onderstaande koren doen zeker mee:

The Classics - 15 jongeren
’t Bonte Levenslied - 18 personen
Pop- Musicalkoor Purmerend - 80 personen
Operettevereniging P&O - 50 personen
Rockkoor - 45 personen

Hieronder stellen wij ze aan u voor:
Meezingkoor ’t Bontelevenslied
In de zomer van 1999 is het meezingkoor ’t Bontelevenslied  opgericht. De naam van het meezingkoor is sterk verbonden aan het café “De Bonte Koe”. Dit café is sinds mensenheugenis gevestigd op de Koemarkt te Purmerend. Het koor treedt voor u op in Purmerend en ver daarbuiten!
Het koor heeft een uitgebreid repertoire! Dus niet alleen smartlappen en zeemansliedjes maar ook liedjes van nu en zelfs musical en opera!

Let’s Rock zingt nummers van de meest uiteenlopende rockbands, zangers en/of zangeressen. Zo worden er nummers gezongen van onder andere: Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers en Nirvana maar ook van meer recente bands als: Kaiser Chiefs en Green Day, om maar een greep te doen uit het zeer gevarieerde rockrepertoire.
Het koor bestaat momenteel uit meer dan 45 enthousiaste leden en staat onder leiding van Peter Wagenaar. Hij verzorgt  ook de arrangementen voor het koor en begeleidingsband. Het koor repeteert en treedt op met deze eigen live band.

Het Pop-Musicalkoor
Het koor is opgericht in het voorjaar van 1994 door Rien Teunissen en stond in de periode van de zomer van 2005 tot en met het jaar 2009 onder leiding van Julian Bremer. Vanaf januari 2010 staat het koor onder de bezielende leiding van Patrice van Opstal. Al vanaf het begin bestaat het uit meer dan honderd leden, die iedere woensdagavond bij elkaar komen om 'lekker te zingen'.

Operettevereniging Purmerend & Omstreken, opgericht februari 1950, is een bloeiende vereniging niet alleen met een groot aantal enthousiaste leden, maar ook een groot aantal al even enthousiaste medewerkers.
De leden kunt u jaarlijks vijf keer zien optreden in theater "de Purmaryn" in Purmerend.
Vier keer treden zij op in november tijdens de operetteuitvoering en één keer in december tijdens het "traditionele" en bij velen geliefde operette kerstconcert.

Het koor The Classics is een topkoor van Muziekschool Waterland. Het koor onderscheidt zich van veel andere koren met hun klassieke repertoire, waarin enkele stukken lichte muziek zijn opgenomen. Het koor zingt a capella en onder pianobegeleiding. Voor optredens op festivals, tijdens feestdagen en bij andere bijzondere gelegenheden zingt het koor in kerken en op culturele podia, soms in samenwerking met andere koren en orkesten. Elke vrijdagavond wordt er intensief en enthousiast gerepeteerd.

WL Mediaproducties 2019 ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu